Sunday, June 28, 2015
ပါရာေဂြးႏွင့္ပြဲမတိုင္မီ ကစားသမား ၁၅ ဦးခန္႔ နာမက်န္းျဖစ္ခဲ့ဟု ဘရာဇီးနည္းျပ ဒြန္ဂါ ဆို
ပါရာေဂြးႏွင့္ပြဲမတိုင္မီ ကစားသမား ၁၅ ဦးခန္႔ နာမက်န္းျဖစ္ခဲ့ဟု ဘရာဇီးနည္းျပ ဒြန္ဂါ ဆို
ေအာင္ၿငိမ္းေသြး
ဆန္တီယာဂို၊ ဇြန္ ၂၈။ ။ ကိုပါအေမရိကဖလားကြာတားဖိုင္နယ္ပြဲစဥ္တြင္ ပါရာေဂြးအသင္းကို ပင္နယ္တီအဆုံးအျဖတ္ျဖင့္ ႐ႈံးနိမ့္ခဲ့ၿပီးေနာက္ ဘရာဇီးနည္းျပ ဒြန္ဂါက ထိုပြဲမတိုင္မီတြင္ ကစားသမား ၁၅ ဦးခန္႔ နာမက်န္းျဖစ္ေနခဲ့ေၾကာင္း ေျပာဆိုသြားခဲ့သည္။
ထိုကဲ့သို႔ ဖ်ားနာေနသည့္အတြက္ ေလ့က်င့္ခန္းကို အကန္႔အသတ္ျဖင့္သာ ျပဳလုပ္ခဲ့ရသလို ကစားသမားအခ်ိဳ႕မွာ ပြဲကစားေနစဥ္ အတြင္း ၿပီးဆုံးေအာင္ပင္ မကစားႏိုင္ခဲ့ေၾကာင္း ဒြန္ဂါက ေျပာဆိုခဲ့သည္။
ပါရာေဂြးႏွင့္ပြဲစဥ္တြင္ ဘရာဇီးအသင္းသည္ ေရာ္ဘင္ဟို၏ဂိုးျဖင့္ ဦးေဆာင္ႏိုင္ခဲ့ေသာ္လည္း ဂြန္ဇာလက္ဇ္၏ ေခ်ပဂိုးကို ျပန္လည္ ခြင့္ျပဳခဲ့ရၿပီး သေရက်ခဲ့ရသည္။ ထို႔ေနာက္ ပင္နယ္တီအဆုံးအျဖတ္ခံယူခဲ့ရာတြင္ ဘရာဇီးတို႔ ၃-၄ ဂိုးျဖင့္ ႐ႈံးနိမ့္ခဲ့ရသည္။
ပြဲအၿပီးတြင္ ဒြန္ဂါက 'ဒီအပတ္ထဲမွာ ကစားသမား ၁၅ ေယာက္ေလာက္ မက်န္းမမာ ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ ဒါက ဆင္ေျခေပးတာ မဟုတ္ပါဘူး။ ေခါင္းကိုက္၊ ဖ်ားနာနဲ႔ ေနာက္ေက်ာနာက်င္မႈ ေ၀ဒနာေတြခံစားခဲ့ရတာပါ။ တစ္ခ်ဳိ႕ဆို ဒီထက္ေတာင္ဆိုးပါေသး တယ္။ ေအာ့အန္တာမ်ဳိးေတြလည္း ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ သူတို႔အခ်ိန္မီ ျပန္ေကာင္းလာဖို႔ ေလ့က်င့္ခန္းျပဳလုပ္ရာမွာေတာင္ အကန္႔အသတ္နဲ႔ပဲ လုပ္ခဲ့ရပါတယ္' ဟု ေျပာသည္။
ထိုကဲ့သို႔ အားနည္းခ်က္မ်ားရွိခဲ့ေသာ္လည္း ပါရာေဂြးအသင္း၏ အေ၀းေဘာမ်ားကို ထိန္းခ်ဳပ္ကစားႏိုင္ခဲ့ေၾကာင္းႏွင့္ အဆုံးအထိ တိုက္ပြဲ၀င္ခဲ့ေၾကာင္း ဒြန္ဂါက ဆိုသည္။ 'ပြဲအတြက္ လုံေလာက္တဲ့ ႀကံ့ခိုင္မႈပိုင္းဆိုင္ရာကို ရေအာင္လုပ္ၿပီး အဆုံးအထိ တိုက္ပြဲ၀င္ခဲ့ပါတယ္။ ေကာင္းမြန္တဲ့ ေျခစြမ္းရေအာင္ ကစားႏိုင္ေပမယ့္ တိုက္စစ္ကစားတဲ့အခါမွာေတာ့ ေလးလံခဲ့ပါတယ္' ဟု ဆိုသည္။
ထို႔ေနာက္တြင္ ဒြန္ဂါက ကိုပါၿပိဳင္ပြဲ မစတင္ခင္ကတည္းက အားထားရသည့္ ကစားသမားငါးဦးေလာက္ကို ခ်န္ရစ္ခဲ့ရေၾကာင္း၊ ေနမာကဲ့သို႔ အေရးပါသည့္ကစားသမားလည္း ပြဲပယ္ခံခဲ့ရေၾကာင္း ထို႔ေၾကာင့္ အလုပ္လုပ္ရသည္မွာ ခက္ခဲခဲ့ေၾကာင္း ဆိုသည္။ သို႔ေသာ္ ယခုအ႐ႈံးသည္ ထိုအခ်က္မ်ားေၾကာင့္မဟုတ္ဘဲ ဘရာဇီးအသင္းသည္ အရည္အခ်င္းျပည့္၀သည့္ အသင္းျဖစ္ေၾကာင္းႏွင့္ ယခုကိုပါၿပိဳင္ပြဲကို သင္ခန္းစာယူၿပီး ကမၻာ့ဖလားေျခစစ္ပြဲအတြက္ ျပင္ဆင္သြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း ေျပာဆိုခဲ့သည္။
ရည္ညႊန္း ဂိုးလ္ေဒါ့ကြန္း
Mizzima
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment