Pages

Subscribe:

Wednesday, May 13, 2015

အစားအေသာက္စနစ္ ပံုစံ ေျပာင္းလုိက္ျခင္းက ေျခစြမ္းတိုးတက္မႈကို အေထာက္အပံ့ျဖစ္ေစသည္ဟု အဂူ႐ိုယံုၾကည္



အစားအေသာက္စနစ္ ပံုစံ ေျပာင္းလုိက္ျခင္းက ေျခစြမ္းတိုးတက္မႈကို အေထာက္အပံ့ျဖစ္ေစသည္ဟု အဂူ႐ိုယံုၾကည္

အာဟာရကုထံုး ပညာရွင္ တစ္ဦး၏ အကူအညီျဖင့္ ေနထုိင္စားေသာက္မႈပံုစံ ေျပာင္းလဲလိုက္ျခင္းက ကြင္းတြင္းေျခစြမ္း တိုးတက္ေရးကို မ်ားစြာ အေထာက္အကူ ျဖစ္လာေစေၾကာင္း ဆာဂ်ီယို အဂူ႐ိုက ေျပာၾကားခဲ့သည္။

မန္ခ်က္စတာစီးတီး တိုက္စစ္မွဴးသည္ ၎၏ အာဂ်င္တီးနား လက္ေရြးစင္ အသင္းေဖာ္ လီယြန္နယ္ မက္ဆီကို အကူအညီ ေပးေနသည့္ အီတလီ အာဟာရကုထံုး ပညာရွင္ ဂြီလီယာႏို ပိုဆာႏွင့္ ေတြ႕ဆံု ေဆြးေႏြးခဲ့သည္။ ယခုရာသီ အသင္းအတြက္ (၃၁)ဂိုးထိ သြင္းယူထားၿပီး ေတာက္ေလွ်ာက္ ေျခစြမ္းျပေနသည့္ အဂူ႐ိုက အဆိုပါ စြမ္းေဆာင္ရည္သည္ ပိုဆာ သတ္မွတ္ေပးသည့္ ေန႔စဥ္အာဟာရ အစီအစဥ္အတိုင္း စားေသာက္မႈႏွင့္ ဆက္ႏႊယ္ေနႏိုင္ေၾကာင္း ယံုၾကည္လ်က္ ရွိသည္။ ပိုဆာသည္ အီတလီ၏ အထူးခၽြန္ဆံုး အာဟာရကုထံုး ပညာရွင္ တစ္ဦးအျဖစ္လည္း သတ္မွတ္ ခံထားရသည္။

မန္ခ်က္စတာ ညေနခင္း သတင္းစာႏွင့္ အင္တာဗ်ဴးတြင္ အဂူ႐ိုက “ကၽြန္ေတာ္ အမ်ားႀကီး ေျပာင္းလဲပစ္ခဲ့ရတယ္။ အစားအေသာက္က အစေပါ့။ ဘဝမွာ ပိုၿပီးက်န္းမာ ႀကံ႕ခိုင္တဲ့ နည္းလမ္းမ်ိဳးနဲ႔ ေနထုိင္ဖို႔ လိုပါတယ္။ အခုဆို ဒီရာသီ တစ္ေလွ်ာက္လံုး ဒူးဒဏ္ရာ ရတာကလြဲရင္ ႂကြက္သားပိုင္းနဲ႔ ပတ္သက္လို႔ ကၽြန္ေတာ္ ဘာျပႆနာမွ မႀကံဳခဲ့ရဘူး။ ေလ့က်င့္ေရး အစီအစဥ္ေတြမွာ မႏွစ္တုန္းကဆိုရင္ ကၽြန္ေတာ္ နည္းနည္း ႐ုန္းကန္ရတာေတြ ရွိခဲ့တယ္။ ဥပမာ ေျပာရရင္ ေလ့က်င့္ခန္း သံုးႀကိမ္ဆင္းၿပီးရင္ ကၽြန္ေတာ္ နားခ်ိန္ယူရတယ္။ ဒီအပိုင္းမွာ အခုဆို သိသိသာသာ တိုးတက္လာၿပီ”ဟု ဆိုသည္။

၎က “အီတလီက ဆရာဝန္တစ္ေယာက္နဲ႔ ကၽြန္ေတာ္ သြားေတြ႕တယ္။ သူက ကၽြန္ေတာ္ လုပ္ကိုင္ေလ့ ရွိသမွ်ကို ျပန္ဆန္းစစ္တယ္။ ေနာက္ေတာ့ အစားအေသာက္ပိုင္းမွာ ေျပာင္းလဲ သတ္မွတ္ခ်က္ေတြ လုပ္ခုိင္းတယ္။ အခုကၽြန္ေတာ္ ပါစတာ မစားရေတာ့ဘူး။ သၾကားနဲ႔ အသားလည္း မစားရေတာ့ဘူး။ အရင္တုန္းက ဒါေတြကို ကၽြန္ေတာ္ ခဏခဏ စားျဖစ္ပါတယ္။ အာဂ်င္တီးနားက ထုတ္လုပ္တဲ့ အသားေတြက အရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္ေလ။ ဒါေပမဲ့ အခု အစားအေသာက္ အစီအစဥ္ အေျပာင္းအလဲက အလုပ္ျဖစ္တယ္ဆိုတာ ဒီရာသီ ျမင္သာလာပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ့္ ကစားသမားဘဝ အဆံုးသတ္ခ်ိန္ထိ အဲဒီလိုပဲ ဆက္ၿပီး ေနထိုင္က်င့္ႀကံသြားမွာပါ”ဟုလည္း ေျပာၾကားသြားသည္။

Soccer Myanmar

0 comments:

Post a Comment