မန္စီးတီးတြင္ ေနရာရရန္အတြက္ တိုက္ပြဲဝင္ရန္ အသင့္ရိွေနဟု နာဆရီ ႀကံဳးဝါး
မန္ခ်က္စတာစီးတီးသို႔ ရာဟင္းမ္ စတာလင္ ေရာက္ရိွလာမႈအေပၚ ႀကိဳဆိုေၾကာင္းႏွင့္ အသင္းတြင္ ေနရာရရန္အတြက္ တိုက္ပြဲဝင္ရန္ အသင့္ရိွေနေၾကာင္း ဆမ္မီ နာဆရီက ေျပာၾကားလိုက္သည္။
အသက္ ၂၀ ႏွစ္အရြယ္ စတာလင္သည္ ေပါင္ ၄၉ သန္းျဖင့္ လီဗာပူးလ္မွ ေျပာင္းေရႊ႕လာၿပီး မၾကာမီတြင္ အက္စ္တြန္ဗီလာ ကစားသမား ေဖဘီယန္ဒပ္ဖ္ကလည္း ေပါင္ ၈ သန္းျဖင့္ မန္စီးတီးသို႔ ေရာက္ရိွလာခဲ့သည္။
နာဆရီသည္ ၿပီးခဲ့သည့္ႏွစ္ ေဘာလံုးရာသီက ပံုမွန္ေျခစြမ္းရရန္ ႐ုန္းကန္ခဲ့ရၿပီးေနာက္ အသင္းႏွင့္ အနာဂတ္အေပၚ ေမးခြန္းထုတ္မႈမ်ား ရိွလာခဲ့ေသာ္လည္း စေနေန႔က မဲလ္ဘုန္းစီးတီးႏွင့္ ပြဲတြင္ လွပသည့္ ေျမမက်ကန္ခ်က္ျဖင့္ ဂိုးသြင္းယူခဲ့ၿပီးေနာက္ မိမိအေနျဖင့္ မန္ႏ်ဴရယ္ ပယ္လီဂရီနီ၏ လက္ေအာက္တြင္ ပြဲထြက္ေနရာႏွင့္ ထိုက္တန္သူျဖစ္ေၾကာင္းကို သက္ေသျပသြားမည္ဟု ဆိုခဲ့သည္။
“ပြဲထြက္ေနရာအတြက္ ယွဥ္ၿပိဳင္ရဖို႔ ဘယ္သူ႔ကိုမွ ေၾကာက္ရြံ႕ျခင္း မရိွပါဘူး။ ကစားသမားတိုင္းက သူတို႔ရဲ႕ေျခစြမ္း ေနာက္တစ္ဆင့္ တက္ႏိုင္ဖို႔ လုပ္ေဆာင္ရပါတယ္။ ဒါဟာ ကစားသမား တစ္ဦးတစ္ေယာက္တည္းေၾကာင့္ မဟုတ္ပါဘူး။ အသင္းတစ္သင္းလံုးနဲ႔ ဆိုင္ပါတယ္။ အဲ့ဒီကစားသမားေတြက ကၽြန္ေတာ္တို႔လို ေျခစြမ္းမျပႏိုင္ဘူးဆိုရင္ ဆိုးရြားတဲ့ ေဘာလံုးရာသီနဲ႔ ရင္ဆိုင္ရမွာပါပဲ။ ၿပီးခဲ့တဲ့ရာသီတုန္းက ခ်ယ္ဆီးက ခ်န္ပီယံျဖစ္ေနခဲ့ၿပီး ျဖစ္တဲ့အတြက္ ကၽြန္ေတာ္တို႔အဆံုးထိ တိုက္ပြဲမဝင္ခဲ့ရပါဘူး။ အသင္းမွာ တစ္ခုခု မွားေနခဲ့တယ္ဆိုတာကို ကၽြန္ေတာ္တို႔ သိပါတယ္။ ကစားသမားတစ္ေယာက္က ပြဲထြက္ခြင့္အတြက္ အာမခံခ်က္ရိွတယ္ဆိုတာ ဘယ္ေတာ့မွေကာင္းတဲ့အခ်က္ မဟုတ္ပါဘူး။ ကစားသမားတိုင္းက ပြဲထြက္ေနရာအတြက္ အၿမဲတမ္း တုိက္ပြဲဝင္ေနရပါမယ္။ ဒါမွမဟုတ္ရင္ေတာ့ ဘယ္သူမွ ႀကိဳးစားေတာ့မွာ မဟုတ္ပါဘူး။ အသင္းအေနနဲ႔ ပရီးမီးယားလိဂ္နဲ႔ ခ်န္ပီယံလိဂ္မွာ ေအာင္ျမင္မႈရခ်င္တယ္ဆိုရင္ေတာ့ ကစားသမားေတြကို ဝယ္ယူဖို႔လိုပါတယ္။
ရာဟင္းမ္နဲ႔ ေဖဘီယန္ဒပ္ဖ္တို႔ ေရာက္လာတာဟာ အသင္းအတြက္ ေကာင္းမြန္တဲ့ အားအင္ျဖည့္တင္းမႈေတြပါ။ ရာဟင္းမ္က ကမၻာ့အဆင့္ကို တက္လွမ္းႏိုင္ဖို႔ အလားအလာရိွတဲ့ ကစားသမား တစ္ေယာက္ ျဖစ္ပါတယ္။ ရာသီႀကိဳ ေျခစြမ္းပြဲမွာကစားတဲ့ ၄-၃-၃ ကစားကြက္မွာဆိုရင္ သူက ကြင္းလယ္ေတာင္ပံ ကစားသမားတစ္ေယာက္ အေနနဲ႔ အလ်င္အျမန္ေျပးၿပီး ဂိုးေတြသြင္းယူႏိုင္ပါလိမ့္မယ္။ ေဖဘီယန္ဒပ္ဖ္ကလည္း အသင္းမွာလိုအပ္ေနတဲ့ box-to-box ကြင္းလယ္ကစားသမား တစ္ေယာက္ပါ” ဟု နာဆရီက ေျပာၾကားခဲ့သည္။
Soccer Myanmar
Khant Gyi
0 comments:
Post a Comment